VisiQuick integreerd Pearl’s Second Opinion® AI

Praktijken die VisiQuick’s dentale imaging software gebruiken hebben nu directe eigen toegang tot Pearl’s toonaangevende klinische AI-mogelijkheden.

Los Angeles/Amsterdam – Pearl, de wereldwijde leider in dentale AI-oplossingen, en VisiQuick, een van de Europa’s top dental imaging software platformen, hebben vandaag aangekondigd dat Pearl’s Second Opinion® klinische detectiemogelijkheden nu beschikbaar zijn voor VisiQuick gebruikers als een volledig geïntegreerde uitbreiding. Deze partnerschap breidt de internationale toegang tot Pearl’s suite van AI-oplossingen uit, waardoor een hogere standaard van tandheelkunde aan patiënten in de hele EU kan worden geleverd.

“De toekomst van de tandheelkunde zal worden bepaald door de snelheid waarmee AI-ondersteunde zorg wordt toegepast. Bij Pearl zijn we zeer toegewijd om ervoor te zorgen dat patiënten, zorgverleners en praktijken gemakkelijk toegang hebben tot onze AI-oplossingen en hun vele klinische voordelen,” zegt Ophir Tanz, oprichter en CEO van Pearl. “Door de mogelijkheden van Second Opinion te integreren in de beeldvormingsoplossing van VisiQuick,  zijn direct duizenden praktijken klaar om uitgerust te worden met de krachtigste klinische AI van de tandheelkunde.”

Second Opinion, de eerste en enige AI-software aan de stoel met wereldwijde wettelijke goedkeuringen, past computer vision technologie toe om tandartsen te helpen bij het identificeren van talrijke ziekten en andere aandoeningen die gevonden worden op tandheelkundige röntgenfoto’s.

Pearl’s AI levert zijn bevindingen in real-time voor patiëntgerichte weergave in de tandheelkundige behandelkamer, zodat tandartsen de juistheid van hun röntgen evaluaties kunnen garanderen en diagnoses beter kunnen communiceren met patiënten. Door deze integratie hebben VisiQuick gebruikers nu toegang tot AI beoordelingen van 2D intra-orale röntgenbeelden van Second Opinion, direct in het VisiQuick platform.

“VisiQuick is ontworpen om tandartsen te helpen bij het verkrijgen, bekijken, verbeteren, vergelijken en annoteren van alle röntgenfoto’s en intra-orale beelden om de tandheelkundige workflow te optimaliseren en het patiënten beheer te stroomlijnen”, aldus Piet Reijers, directeur van VisiQuick/Citodent Imaging. “Met Pearl als partner hebben we die mogelijkheden en voordelen drastisch verbeterd”