Pearl viert een topjaar van baanbrekende prestaties op het gebied van tandheelkundige AI

Pearl, de wereldleider op het gebied van tandheelkundige AI-oplossingen, gaat het nieuwe jaar met een aanzienlijk momentum in na de enorme expansie en belangrijke successen in 2023, waaronder belangrijke patenttoevoegingen, nieuwe mondiale marktuitbreidingen, belangrijke industriële partnerschappen, talrijke technologieprijzen, leiderschapstoevoegingen en omzetgroei meer dan 500%.

We zullen die vooruitgang versnellen en in 2024 nog meer innovatie stimuleren, niet alleen dankzij onze meedogenloze innovatie van de beste tandheelkundige AI-oplossingen voor de mondiale tandheelkundige markt, maar ook dankzij toegewijde partnerschappen met technologie- en institutionele leiders die onze AI-oplossingen delen. aangedreven visie voor de toekomst van de tandheelkunde.

“Vorig jaar heeft Pearl enorme vooruitgang geboekt in de richting van ons doel om de tandheelkunde en de tandheelkundige gezondheid van patiënten over de hele wereld te transformeren met AI”, aldus Ophir Tanz, oprichter en CEO van Pearl. “We zullen die vooruitgang versnellen en in 2024 nog meer innovatie stimuleren, niet alleen dankzij onze meedogenloze innovatie van de beste tandheelkundige AI-oplossingen voor de mondiale tandheelkundige markt, maar ook dankzij toegewijde partnerschappen met technologische en institutionele leiders die onze AI delen. -aangedreven visie voor de toekomst van de tandheelkunde.”

Pearl’s meest opmerkelijke mijlpalen voor 2023 zijn onder meer:

Nieuwe patenten: Pearl versterkte de innovatie die de kern van zijn technologie vormt met een nieuw industrieoctrooi voor zijn AI-ziektedetectiesoftware aan de stoel, het tweede patent voor zijn baanbrekende Second Opinion®-technologie. Het patent verleent Pearl de exclusieve rechten op het technologiesysteem dat de application programming interface (API) van de software ondersteunt. Pearl kreeg ook een patent dat exclusieve rechten verleent op het computervisie- en analysesysteem dat de kern vormt van zijn baanbrekende software voor klinische prestaties, Practice Intelligence®, waarmee het totale aantal Amerikaanse patenten van het bedrijf op 12 komt.

Mondiale expansie: Pearl heeft zijn positie in de voorhoede van de tandheelkundige AI-revolutie verder verstevigd met talrijke aanvullende mondiale regelgevende autorisaties in 2023, waaronder goedkeuringen in Israël, Turkije, Saoedi-Arabië, Chili, Argentinië en Zwitserland. Second Opion® werd ook de eerste en enige AI-gebaseerde detectiesoftware voor tandheelkundige pathologie die een Klasse IIa-certificering voor medische hulpmiddelen behaalde onder de bijgewerkte European Union Medical Device Regulation (EU-MDR), een van ’s werelds meest robuuste regelgeving op het gebied van gezondheidstechnologie. Op de International Dental Show 2023 in Keulen, Duitsland, kondigde Pearl plannen aan om de toegang tot zijn Practice Intelligence®-oplossing voor de Europese markt uit te breiden.

Strategische partnerschappen: Gedurende 2023 heeft Pearl meer dan een dozijn nieuwe partnerschappen aangekondigd, waaronder vele die de klinische AI-mogelijkheden van Pearl naar de toonaangevende softwareplatforms van de tandheelkunde brengen, van Patterson Dental, Planmeca, Planet DDS, CareStack, Curve, Oryx, Dentulu, VisiQuick en Vyne Dental.

Prijzen en erkenning: Pearl nam drie prestigieuze brancheprijzen mee naar huis als erkenning voor de toewijding van het bedrijf aan technologische uitmuntendheid in zowel de Amerikaanse als de Britse tandheelkundige markt, waaronder een Cellerant Best of Class Technology Award 2023 voor het tweede achtereenvolgende jaar, twee UK Dental Industry Awards voor “High Technology Launch of the Year” en “New Product/Service of the Year” en een Nifty Award voor “Favorite Dental AI Company.”

Om de missie van het bedrijf voort te zetten, kondigde Pearl in november 2023 ook de uitbreiding van zijn directieteam aan met de benoeming van Ben Plomion als Chief Operating Officer en Mike Barniv als Vice President of Clinical Affairs.

Over VisiQuick

Praktijken die VisiQuick’s dentale imaging software gebruiken hebben nu directe eigen toegang tot Pearl’s toonaangevende klinische AI-mogelijkheden.

Over Pearl

Pearl leidt de wereldwijde tandheelkundige AI-revolutie met baanbrekende computer vision-oplossingen die de efficiëntie, nauwkeurigheid en de zorgstandaard in de tandheelkunde naar een hoger niveau tillen. Pearl werd in 2019 opgericht door Ophir Tanz en wordt ondersteund door Craft Ventures en andere toonaangevende investeerders in de dentale zorg. Vraag hier een demo aan.